Magnum – Livin' The Dream (2dvd)

magnum-livin_the_dream.jpgMijn voornaamste herinnering aan Magnumoptredens was zanger Bob Catley’s glazenwassersact. De man stond vroeger voortdurend met zijn vrije hand te zwaaien en leek daardoor op een op het podium verdwaalde glazenwasser. Op de nieuwe live-dvd Livin’ The Dream is te zien dat Catley een ruimer repertoire aan bewegingen gekregen heeft en nu ongeveer per lettergreep een gebaar heeft. Gelukkig is Magnum een band die zijn muziek serieus neemt, maar zichzelf wat minder, en maakt een van de engineers in een interview op de 2e dvd een grap over Catley’s gebaartjes. Muzikaal is er echter niets op deze dvd aan te merken. In het eerder dit jaar opgenomen concert werd een mooie selectie uit hun dertigjarige carrière gespeeld en de complete On a Storyteller’s Night, misschien wel te omschrijven als Magnum’s Misplaced Childhood. Magnum is op het podium misschien niet de meest dynamische band, maar je kunt niet anders dan bewondering hebben voor het feit dat ze dwars tegen alle modes in hun licht symfonische poppy hardrock zijn blijven spelen. En goed ook. Magnum is een soort ambachtelijke hardrock: wars van modes, maar goed gespeeld en altijd in goede composities van de hand van gitarist Tony Clarkin. De eerste dvd bevat een geïnspireerd optreden, bijna twee uur lang en zonder geleuter tussendoor, met een redelijke, rustige cameravoering zodat je niet wordt afgeleid van het optreden zelf. De tweede dvd is volgepropt met video’s, interviews, reportages en is daarmee een leuke aanvulling. Deze dvd is dan ook een absolute aanrader.


mij=Steamhammer / SPV / Rough Trade

3 reacties

 1. George

  Mijn voornaamste herinnering aan Magnum was dattie altijd in zo’n lelijke Ferrari door de Hawaiaanse bergen scheurde en zo’n rare snor had.
  Hoezo DVD? Brengen ze de hele serie op DVD uit? Dat zou tijd worden!

 2. ik zou graag willen weten waar ik deze dvd kan kopen .
  willen jullie eventueel adressen kunnen geven waar ik deze dvd kan bemachtigen.
  ik ken deze groep al jaren ben in de jaren negentig
  op een afscheid concert geweest en kreeg paar jaar later weer te horen dat ze weer aan optreden deden.
  vindt ik heel goed brengen goed kwaliteit muziek
  als shymphonisch rock band
  mvg a schuring vollenhove

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven