Janez Detd. – Killing me

janez_detd-killing_me.jpgIk wilde eigenlijk een serie verhalen schrijven over mijn tripjes in het mooie oktober van dit jaar. Voor mijn verhaal over de Ardennen was ik op zoek naar een Belgische band. Liefst zo’n cd waar je niets mee kunt en dan gewoon een beetje lifeloggen en schijnbaar je avonturen koppelen aan de betreffende plaat. Maar dat trucje is hier al vaak genoeg uitgevoerd en de CD die ik op heb staan verdient een andere behandeling. Is-ie zo goed dan? Nee! Het liefst zo ik gewoon willen verwijzen naar en recensie van Simple Plan. Natuurlijk moeten daar wat nuances op worden aangebracht. De heren van Janez Detd. zijn qua teksten misschien iets serieuzer ingesteld, maar eerlijk gezegd blijft daarvan niets hangen. Na 15 keer luisteren blijft er nog steeds niet hangen en bedenk ik me alleen maar dat wanneer Killing me misschien een Nederlandstalige plaat was geweest deze nog een toegevoegde waarde had gehad. Ok ok, her en der vermijden ze de punkclichés door wat extra lagen toe te voegen of een ballad, maar daarmee verzanden ze alleen maar in andere clichés… Mocht het nog niet duidelijk zijn, ik heb hier dus niets mee. Ik had liever iets over mijn veel te lange mountainbike tocht door de Ardennen willen schijven waar ik een poging deed tot Killing myself, maar het mocht niet zo zijn.


mij=PIAS

6 reacties

 1. Suzanne

  janez detd is goed. Ze werken lang aan hun cd en het minste wat je kan doen is fatsoenlijk luisteren en ze goed willen vinden. Het is snel gedaan om ze af te kraken, zoals met zovele groepen. Mensen die te snel oordelen zijn een plaag voor het imago van de journalistiek.

 2. KATHY

  OH NEEN WEER ZO’N SCHIJT “ROCK-JOURNALISTJE” DIE ALLES EN IEDEREEN DE GROND IN BOORD ZONDER TE WETEN WAAR DAT HIJ HET OVER HEEFT.
  IS WEL ONGELOOFLIJK PRETENTIEUS OM EEN BAND DIE VOLLEDIGE ZALEN EN WEIDEN (ZOWEL DE GROTE ALS DE KLEINNE)IN DE GROND TE BOREN.
  HET RUIKT ZELFS VERDACHT VEEL NAAR JALOEZIE

 3. Eric

  hmmm.. bands die volle zalen trekken afkraken.. Ik kan eigenlijk niet wachten tot Live weer een cd uitbrengt 😉
  Jammer alleen dat ik die geen 15 pogingen zal geven om te kijken of er toch meer in zit :p

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven