Je Moeder – Subcultuur

je_moeder-subcultuur.jpgMetaforen horen in Je Moeders zieke flow
Zoals het slopen van je oren in die energieke show
Je hebt er weer geen woorden voor he maatje, noem het dan maar zo:
Rap-so-dis-me!
Woordenboeken zoeken is er nu dus niet meer bij
Woordenkoorden op een rij trekt Je Moeder uit de klei
Geef een naam aan die shit! Dit is wat ze zei:
Rap-so-dis-me!

Iedereen die van frisse herrie houdt, moet deze Arnhemse band even checken. Waarom? Omdat ze fucking goed zijn, daarom! Wat doen ze dan? Nou, ze maken hardcore. Met ska. En ze rappen in het Nederlands. Ja so? Normaal houd ik niet zo van ADHD-jochies, maar deze nemen wel een berg verdomd fijne gitaarriffs mee. Dit is de muziek die ze zouden moeten draaien in alle altodisco’s van Nederland. Geen idee of de teksten live te verstaan zijn, maar deze cd staat als een huis. Een doorbraak is echt verdiend. Tegenwoordig word je als beginnende band alleen bekend met flauwe kutliedjes over gothic meisjes. Of als je gewoon niet cool bent maar wel erg eigenwijs. Je Moeder heeft tenminste echt wat te melden. Over intolerantie, over smerissen en over niksdoen. Over de regering en over drugs. Maar ook over persoonlijke shit. En dan is er ook nog de fijne verborgen track “Driewerf Oi!” in het midden.


mij=New Road Music

4 reacties

 1. Stonehead

  Het is me een raadsel waarom pakweg de nieuwe Korn (review volgt) groot zou moeten worden en een écht originele band als Je Moeder niet.
  Negatieve punten zijn er op Subcultuur overigens ook: de teksten en muziek zijn soms niet in evenwicht (slappe tekst op sterke riffs en andersom) en enkele nummers met een gevoelige tekst worden vrij snel saai, bijvoorbeeld “Je Bent Weg”. Maar dan heeft de band tenminste lef dat ze zoiets op plaat zetten.

 2. Daand

  Geweldig album, maar live is het nog veel beter! De teksten zijn dan niet heel goed te verstaan, maar Je Moeder is op het podium gewoon echt geweldig. Dit album is heel leuk en het blijft ook leuk als je het veel luistert. Ook de cd die voor Subcultuur kwam (met maar drie tracks, die te downloaden zijn op de site van Je Moeder) was geweldig.
  Alleen “Je Bent Weg” is niet in de stijl die deze band goed speelt. Het klinkt opzich wel leuk, maar het wordt veel sneller saai en het is ook niet zo overweldigend als de rest van Je Moeder.
  Maar de tekst ervan is wel weer heel tof dus doe de complimenten aan Je Moeder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven