Nona Mez – Out Of Touch

nona_mez-out_of_touch.jpgIk las ergens in 2002 een lyrische recensie over een cd (Songs of Leaving) van een voor mij onbekende Belgische act (Nona Mez). In die tijd luisterde ik meer naar de Belgen dan tegenwoordig. Daarom probeerde ik de cd te vinden om hem eens te beluisteren, maar de platenboer waar ik dat wilde doen schudde zijn hoofd nadat ik de naam en titel genoemd had en hij deze ingeklopt had in zijn computer. Geen Songs of Leaving te vinden. Mokkend ging ik naar huis en sloot het boek Nona Mez. Dan maar andere cd’s kopen en luisteren. Een maandje terug hoorde ik bij iemand thuis alsnog zijn debuutplaat en was onder de indruk van de schoonheid van deze plaat. Maar ondertussen is Nona Mez al toe aan zijn derde plaat en deze is in ieder geval wél te traceren in de winkels. Ten Digit Binary, het label waarop Nona Mez zijn platen uitbrengt, heeft nu een distributiedeal met Munich Records. Gezien de ‘Viva Munich’-kreet in het boekje van Out of Touch is Nona Mez hier zelf ook behoorlijk mee in zijn nopjes. De kaalheid van Songs of Leaving heeft Nona Mez verruild voor een breder geluid. Out of Touch doet me bij vlagen, bijvoorbeeld in “Right Here Today”, denken aan sommige albums van Freedy Johnston. Zonder de klagende stem van Freedy natuurlijk, maar met de zalvende stem van Leuvenaar Geert Maris die schuil gaat achter de naam Nona Mez. Met ex-muzikanten uit Zornik en Zita Swoon om zich heen te hebben verzameld lijkt Nona Mez ondertussen overigens wel een band en geen persoon. Ach ja, Nona Mez kon voor mijn gevoel zowel voor een persoon als een band staan. Toch maar eens kijken of die eerste twee cd’s nu ook eenvoudiger te verkrijgen zijn, deze nieuwe moedigt me aan mijn collectie te complementeren.


mij=Ten Digit Binary / Munich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven