Seventh Key – Live in Atlanta

seventh_key-live_in_atlanta.jpgSeventh Key is een wat merkwaardig bandje. Zanger/bassist Billy Greer is een van die mannen die al in een paar semi-legendarische bands heeft gezeten, zoals Streets, Kansas en The Sign. Tot nu toe heeft Seventh Key twee cd’s uitgebracht, waarbij op de eerste Steve Morse (Deep Purple) een flink deel van de gitaren voor zijn rekening nam. Vanaf het tweede album nam producent Mike Slamer ook de gitaarpartijen voor zijn rekening. Slamer is aanzienlijk minder bekend, al was het maar omdat hij – afgezien van een enkel gastoptreden hier en daar – al bijna 22 jaar niet op het podium heeft gestaan. Tja, dat helpt natuurlijk niet echt om je bekendheid te vergroten. Terwijl Seventh Key toch zeker de klasse heeft om met hun AOR met stadionaspiraties hoge ogen te gooien. Met het oog op Slamer’s onwil het podium te betreden hebben ze de beste oplossing gekozen: een live-cd en -dvd, opgenomen met familie, vrienden en bekenden als publiek. Op dit Live in Atlanta hoor je dus geen uitzinnige menigte, maar wel een band die in zijn element is. Het gaat er allemaal net een tikkie steviger aan toe dan in een studiosetting, waardoor de songs lekker krachtig klinken. Bovendien worden ze bijgestaan door onder anderen Terry Brock (The Sign) en de drummer van de Charlie Daniels Band (!) Pat McDonald. Behalve twaalf livesongs staan er ook nog drie prima studiotracks op. Wie cd’s van de andere bands van Greer en Brock regelmatig uit de kast trekt, doet er goed aan om vast plaats te maken voor deze.


mij=Frontiers / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven