Hanoi Rocks – Another Hostile Takeover

hanoi_rocks-another_hostile_takeover.jpgBescheidenheid is ook een mooie eigenschap: “‘The rock band that changed the course of rock’. That’s something very few bands can claim to their name. Maybe Beatles, The Rolling Stones, Led Zeppelin, Black Sabbath… and of course, Hanoi Rocks.” Tuurlijk joh, met een band die wereldberoemd is in Scandinavië gaat dat wel lukken. Okee, Hanoi Rocks draait al sinds 1980 mee en was Guns N’Roses voordat die band zelfs maar opgericht was, maar je kunt bepaald niet zeggen dat ze het aanzien van de rock hebben veranderd. En daar is ook een reden voor: de lijken met hun songs maar niet te kunnen of willen kiezen tussen rock en pop. Zo ook op het nieuwe album Another hostile takeover. Zo zijn de eerste nummers puike, ruige sleazerock, maar heeft de vierde song een gitaartje en zang alsof de tijden van de Engelse New Romantics nog eens overgedaan moeten worden. Het volgende nummer is dan weer een griezelig vrolijk rock ‘roll-deuntje á la Shakin’ Stevens of Joan Jett, waarna ze ineens weer met een heerlijke Aerosmith-achtige rocker verdergaan. Kortom, als je net in de stemming begint te komen, slaat de stijl weer volkomen om. En zo gaat dat de hele cd door. Die stijlwisselingen zijn zó groot, dat je soms het idee krijgt naar een volstrekt andere band te luisteren. Dan kunnen er nog zoveel pareltjes op staan als “Back in yer face” en “Talk to the hand”, de hele cd zul je nooit helemaal zonder ergernissen doorkomen. Ik niet in elk geval.


mij=Demolition / Bertus

6 reacties

  1. Eric

    Bareuh: dat is ‘ie al heel lang. Om iedere keer dat het eindelijk zover lijkt te zijn het materiaal toch weer af te keuren, optredens af te zeggen of domweg niet meer op te komen dagen. In die comeback van Axl Rose geloof ik niet meer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven