Notorious B.I.G. – Duets, the Final Chapter

the_notorious_big-duets_the_final_chapter.jpgEven lijkt er een foutje gemaakt te zijn. Na een veel verwachtingen scheppende introductie is de eerste rappende stem die ik hoor niet die van de naamdrager van deze cd maar van Eminem. Hmmm.. Op dit openingsnummer volgen daarna nog Obie Trice en Diddy, maar B.I.G. zelf dus niet. Nouja, het zal wel. Sowieso is het vreemd natuurlijk: een nieuw album van iemand die bijna 9 jaar geleden vermoord werd. Daarbij komt dat ik nooit echt gek ben geweest op B.I.G., ook al begrijp ik wel waarom de beste man binnen de hip-hop wereld de status van De Onaantastbare heeft. Hij had een stem uit duizenden, een scherpe pen en jaren van straatervaring waar hij met veel overtuiging en een soepele flow over vertelde. Maar mijn leven heeft zich nooit tussen de gangsters, drugshandel and “bitches” in de ghetto’s van Brooklyn afgespeeld en ik voel de rauwe en niets ontziende raps van Christopher Wallace – je dacht toch niet dat zijn moeder hem Notorious B.I.G. had genoemd? – dan ook vaak niet echt. Je kan zeggen dat hij gewoon op een eerlijke manier de rauwe werkelijkheid beschreef. Maar als ik op deze cd net zijn dochtertje heb horen zeggen dat ze haar dode vader zo mist en een minuut later hem hoor rappen: ‘Take my dick and deepthroat it’, dan is het gewoon heel erg ranzig. Nog vreemder is dit omdat de hele cd onder het wakend oog van Biggie’s moeder tot stand is gekomen. Verder zijn veel van de “nieuwe” raps van B.I.G. ook nog eens gerecycled van eerdere albums. Maar goed. Er staan er een aantal aardige nummers op Duets, o.a. door toedoen van sommige van de 36 (!) gastartiesten, maar van mij had het niet gehoeven.


mij=Bad Boy / Warner

6 reacties

 1. Jay.Wannabe.Soul

  Je voelt zijn teksten niet ? Koop dan de CD van Frans de Bouwer misschien voel je zijn teksten wel wat meer.
  Biggie hield het echt vergeleken met velen andere rappers in Amerika.
  Hij rapte over wat hij echt deed, hij rapte – om even terug te komen op wat jij zei over zijn dochtertje – ook over hoe hij drugs verkocht om het wiegetje van zijn dochtertje te kopen.
  Hij was gewoon een harde rapper,een drugsdealer, een Hosselaar en zijn moeder wist dat ook allemaal.
  Waarom zou zij dan nu zeggen dat zijn teksten te geweldadig of te vunzig zijn zodat jij Jay.Wannabee.Soul ze kan voelen.
  Om terug te komen dat jij Biggie niet hoort op deze album ??? Ik hoor hem weldegelijk op elke track op de CD.
  Dus ik begrijp niet waarom je deze CD moet haten.
  Ik zie deze album als een laatste Ode aan Biggie Smalls en zoveel rappers die je hoort op deze album die respect tonen en vereerd mogen zijn om een track met Biggie smalls te mogen hebben.

 2. Jay.Soul

  Beste Biggie fan die wel zo stoer is om op mij te pissen, maar niet lef genoeg heeft om zijn/haar naam te noemen,
  Jammer dat je mij zomaar denkt te moeten aanvallen omdat ik Biggie zijn gangster teksten vaak niet zo voel. Grappig. Vooral omdat ik hem helemaal niet afkraak. Misschien werd je even verblind van Biggie-liefde en heb je niet zo heel goed gelezen wat ik geschreven heb?
  Wel bedankt voor de heel erg mooie en creatief bedachte nieuwe bijnaam: Jay.Wannabe.Soul. Prachtig gewoon. Moet je wat mee gaan doen, met dat talent!
  Alleen: what the hell maakt mij volgens jou dan tot een wannabe? En een wannabe wat precies???
  En wat betreft dat jij zijn stem wel op elke track hoort, je hebt gelijk: er is op track 2 (waar ik het over heb in de recensie) ongeveer drie keer een “uh” te horen van Biggie. Als jij daarmee genoegen neemt, fijn voor jou. Your life must be wonderful.
  En Frans de Bouwer (weer zo’n fantastische woordgrap van je – of kan je misschien nog niet zo goed spellen?) is trouwens inderdaad het enige alternatief voor alle mensen die niet helemaal wild zijn van de hardcore gangster raps van Christopher Wallace. Ik denk dat ik mijn B.I.G. Ready to Die, Gang Starr, Talib, Mos Def, Nas, EPMD, Tribe called Quest, Common, Jay Dee (r.i.p.), Roots, Outkast, Pharcyde, Pete Rock & CL, O.C., Eric B. & Rakim (now THERE is a truly legendary MC), Master Ace, Ice Cube, P.E., Redman, Wu-Tang, Dangerdoom, etc. etc. etc. etc. tapes, platen en cd’s maar weggooi dan. Don’t know what i was thinking all that time (twintig jaar voor niks naar de verkeerde muziek zitten luisteren.. jammer).. Bedankt voor de tip dus!
  Nou, hou je goed he. Veel gangster dingen toegewenst. En volgende keer even wat minder agressief. Okee dan.
  1
  De Frans Bauer fan

 3. Alper

  ik denk dat hij gelijk heeft want niet iedereen hoeft naar die gangstershit te luisteren en niet iedereen hoeft die stem van Notorious B.I.G egt cool te vinden.Iedereen mag luisteren naar wat die persoon zelf leuk vind en niet naar al die gangstershit enzo over ghettos en weet ik veel wat omdat veel mensen daarnaar luisteren hoef ik het of iemand anders het ook niet moeten luisteren dat is gewoon egoistisch waNT ER ZIJn genoeg BETERE muzieksoorten dan alleen maar rap en hip-hop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven