Tiger Tunes – Absolutely Worthless Compared To Important Books

tiger_tunes-absolutely_worthless_compared_to_important_books.jpgIn de categorie ‘fantastische muziek uit Scandinavië die het nergens echt goed doet, en ik snap niet waarom want ze zijn, oh, zoveel leuker dan Alcazar‘ (zie ook Robyn, Datarock en Lo-Fi-FNK) deze keer aandacht voor Tiger Tunes, een vrolijke verzameling levensveredelende Denen die een geheel eigen kijk op de toonkunst hebben. Hun enige album ooit (ze zijn momenteel met een hiaat van mogelijk eeuwigdurende lengte) Absolutely Worthless Compared To Important Books is een reeks van belachelijk aanstekelijke electronische rockliedjes. De teksten (duidelijk geschreven door iemand met een modieuze neurologische aandoening) gaan over pannekoeken, vissen en luchthavens en worden ondersteund door geflipte beats, ravottende gitaren en onverwachte kinderkoren. Het rockt allemaal de pan uit, waardoor je behoefte om heel hard mee te zingen niet te negeren vormen aanneemt. Het mooie is dat de meezingbaarste zinnetjes volstrekt betekenisloos zijn en je – mocht je net als ik doen aan zingen op de fiets – in het openbaar opeens vreemde dingen kweelt als ‘These flapjacks were made in Americaaaaa!’ of ‘She knocked my teeth out, she stole my shoes!’. Het zijn het soort teksten die je na enkele luisterbeurten al ver van tevoren aan voelt komen, zodat je op je gemak alvast je keel kunt schrapen. Hmgggh.


mij=Import

2 reacties

  1. Matthijs Blok

    Ik heb paar nummers van deze band gehoord (Zaten in snowboard video, dope shit ouwe !). Maar kan nergens deze cd van ze vinden. Alleen op deense cd-order-bedrijven. Hebben jullie (of iemand anders) er niet eentje liggen die ik over kan nemen?
    groeten,
    Matthijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven