Skeemz – Ain't you Heard?

skeemz-aint_you_heard.jpgNa een terechte aansporing van het File Under opperhoofd zet ik mij nu, tien over twaalf des nachts, aan eindelijk weer een nieuwe recensie. Enerzijds heb ik het excuus echt erg druk geweest te zijn, anderzijds scheelt het ook als je cd’s te bespreken hebt die je niet echt aanspreken. Maar goed.. Skeemz is een band uit La Belgique, geformeerd rondom producer Filip Leloup, of zoals zijn ouders hem doopten: DJ Buzz. Hij verstaat zijn vak zeker en vast en zet een behoorlijk wijd uiteenlopende mengeling van stijlen en liedjes neer die absoluut professioneel klinken. Hij wordt vocaal bijgestaan door o.a. Lien de Greef – of zoals haar grootouders haar van jongsaf aan noemen: Lady Linn – die zeer overtuigend door kan gaan voor Amerikaanse r&b/pop zangeres. Samen vormen zij een sterk tandem dat voor muziek zorgt die toch het meest lijkt op de Black Eyed Peas, zoals in de nummers “Time to shine” en “Ready”. Catchy engelstalige popmuziek over hiphoppige tracks met soms gitaren of klassieke orkest samples dan weer met een randje soul of een likje dancehall. Persoonlijk vind ik helaas de bijdragen van de vaste rapper minder geslaagd, omdat ik aan hem dus wèl kan horen dat hij uit Europa komt en niet uit de VS. Al met al is Ain’t You Heard een goede plaat waar ongetwijfeld wel publiek voor is, allenig zal ondergetekende niet vooraan staan.


mij=Rocky Records / Munich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven