De Waonzin / Nuestros Derechos – Split 'Em All

de_waonzin_nuestros_derechos.jpg‘Met A O godverdomme! Dit is geen fokking Friesland, DIT IS UTEREG!!’ Niet alleen Neerlands populairste rechercheur is altijd zo attent om alvast zijn eigen naam te spellen, ook de geweldenaren van het Utrechtse De Waonzin maken in de openingsong van Split ‘Em All duidelijk dat zij niet op Duits aandoende klinkerwisselingen zitten te wachten. Deze cd die samen met medestadsgenoten Nuestros Derechos werd opgenomen, bevat van beide bands vier keiharde old-school trashbeukers gemixt met hardcore/punk invloeden, of andersom, hoe je het ook hebben wil. Met artwork dat zo van een Slayer-album lijkt af te komen en een titel die een bepaalde voorliefde voor Metallica verraadt, maken deze heren er geen geheim van waar de inspiratiebronnen liggen en dat maakt eigenlijk ook helemaal geen zak uit. Voorzien van een heerlijk lompe productie, ramt, splijt, stampt, beukt, kolkt, breekt, hamert, zaagt en raast dit schijfje namelijk als een M4 Sherman-tank over je heen. Terwijl De Waonzin wat meer melodie brengt, komt de driemanformatie Nuestros Derechos zo mogelijk nog wat compromislozer uit de verf en daar houd ik wel van. Vooral het nummer ‘De Strop’ blijft maar in mijn hoofd rondspoken. Deze aanklacht tegen alle kantoorpikkies die hun carrière belangrijker vinden dan familie en vrienden, slaat de spijker op zijn kop. Ik ben weer helemaal bij de les. Als dat voor jou ook geldt, haal dan als de bliksem deze split in huis voor het te laat is.


mij=Eigen Beheer

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven