Funckarma – Elaztiq Bourbon 5

funckarma-elaztiq_bourbon_5.jpgHet selectieve Groningse elektronische muzieklabel Sending Orbs begint naam te maken. Het laatste pareltje is een compilatie van drie eerder uitgebrachte EP’s van Funckarma. Deze remastering van nummers is de derde telg van het Sending Orbs-label. Funckarma wordt gevormd door de broers Roel en Don Funcken en timmert al geruime tijd aan de weg op het pad dat gedeeld wordt met artiesten als Aphex Twin, Autechre en Plaid, zij het minder uitgesproken als de genoemde grote jongens. Dat zegt niks over de kwaliteit van het gebodene, maar meer over de bekendheid van de beide heren. Naar eigen zeggen heeft Funckarma er bewust voor gekozen hun eigen stijl aan te houden, die nu eenmaal wat minder makkelijk in het gehoor ligt dan commercieel gezien wenselijk zou zijn. Drijfveer is vooral de eigen tevredenheid over het resultaat. Dit in combinatie met de behoorlijk subtiele klankspectra die zich niet meteen prijsgeven, levert een minder groot publiek op dan je ze toe zou wensen. Op deze ‘verzamel’-cd staat dus eerder verschenen werk, waarvan de opbouw vanaf de eerste paar nummers langzaam van vluchtig en zweverig naar meer door percussie gedragen nummers verloopt. “Noir” heeft dat speciale geluid alsof het in een kathedraal galmt, “Sparks” heeft een grappig, bijna meerstemmig trillerrefrein. Gecompliceerd springerig is “Brik”. Alles bij elkaar bijna 80 minuten luistergeweld.


mij=Sending Orbs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven