Mary J. Blige – The Breakthrough

mary_j_blige-the_breakthrough.jpgZij was bijna 24 en ik slechts 20. We schrijven 1993 en ik beleefde mijn eerste heftige liefde in Amsterdam. Niet eerder had ik een vriendinnetje dat ook van hiphop hield en mijn geluk kon mede daardoor niet op. Als “oh-wat-zijn-we-verliefd” kadootje kreeg ik destijds van haar Mary J. Blige’s debuut-cd. Het is dus alweer 13 jaar geleden dat Mary doorbrak met haar geslaagde mix van straatsoul over hiphopgrooves. Dat haar inmiddels 8e cd nu Breakthrough heet lijkt daarom vreemd, maar ze bedoelt kennelijk een persoonlijke doorbraak; Mary is eindelijk domweg gelukkig. Na een een zware jeugd in ruige New Yorkse projects, een aantal foute vriendjes, drugsproblemen etc. is Mary nu getrouwd met De Ware en is ze zeker in Amerika een superster die het aan weinig ontbreekt. Breakthrough is voor iedereen die van de betere R&B houdt een must-have, aangezien Mary weer als vanouds in vorm is en de muziek afwisselend en verzorgd is geproduceerd. Voor de rest van de mensheid zullen er misschien een aantal nummers nog wel te waarderen zijn, zoals de vreemde eend in de bijt “One” (het duet met U2) of “Baggage”, voor op de dansvloer, maar als geheel zal het toch zeker niet ieders smaak zijn. En ik? Ik hang er tussenin. De meeste nummers zijn gewoon wel lekker als je er voor in de stemming bent, maar ik zou Mary nog steeds liever met meer soul en minder r&b-minded producers willen horen (en ook nog best weer 20 willen zijn).


mij=Geffen / Universal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven