Raise The Roof – Vibe Dive

raise_the_roof-vibe_dive.jpgDe bel gaat. Ik storm naar beneden. Het zal waarschijnlijk wel de postbode zijn. Hij krijgt wel vaker de post voor File Under niet door de brievenbus en belt dan aan. En ik weet ondertussen dat als ik niet open doe, hij het bij een willekeurig adres in de buurt aflevert en ik maar moet zien dat ik de pakketjes binnenkrijg. Erg irritant, en dat wil ik niet. Vandaar mijn haast. Maar hij is het niet. Het is mijn nieuwbakken buurman. Ik doe open. Hij grijnst. ‘Ik heb huiswerk voor je’, zegt hij en zwaait met een cd-tje. ‘Oh hemeltje lief, bespaar me’, denk ik. Maar goed, ik wist dat hij in een band zit en hij wist van mijn hobby, dus dat dit zou gaan gebeuren zat er dik in. Dan flitst door mijn hoofd: Stel nou dat ik het niets vind? Dan zou dit wel een bizarre manier zijn om een burenruzie te starten! Ik zie het zo voor me. Ik beluister zijn cd-tje, vind het maar niets en nadat ik een stukje geschreven heb, heb je de poppen aan het dansen. Toch neem ik het cd-tje maar beleefd in ontvangst. Hij vertelt nog wat mooie verhalen over de belevenissen van de band in Spanje waar ze ingehuurd waren door een stelletje mafkezen. De hele week verbleven ze in een luxe villa met zwembad, hadden alles wat ze maar wilden en op de koop toe mochten ze elke avond spelen. Hij wijst op de foto’s op de hoes. Ik zie volwassen mannen met grote opblaasbeesten in het luxe zwembad. Dat stelt me gerust. Hoe het ook zij, dit kan nooit slecht zijn. Anders haalt iemand je niet naar Spanje en legt je daar in de watten. Ik zeg dag tegen mijn buurman en storm terug naar boven. Gelijk spelen maar dat ding. Het valt me inderdaad allemaal erg mee. Raise The Roof won natuurlijk ook niet voor niets ooit de Grote Prijs Van Nederland een jaar of tien geleden. Dan kun je echt wel wat. Eén naam blijft bij het beluisteren van Vibe Dive steeds maar weer door mijn hoofd malen: Average White Band (Je weet wel van “Pick Up The Pieces”). Een weekje nadat ik de cd krijg hebben we een burenborrel. En kwam natuurlijk de onvermijdelijke vraag van mijn buurman de drummer wat ik van zijn cd-tje vond. Ik zeg hem dat ik een beetje de gepimpte versie vind van de AWB. Hij grijnst. ‘Dat vind ik een mooie vergelijking’, zegt ‘ie. We proosten.


mij=Byton World Seires

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven