Beatbusters – New Deal

Beatbusters - New DealMet het vertrek van frontman Johan Steevens en het (grotendeels) stopzetten van de samenwerking met Def P, is de factor humor wat teruggebracht bij de Beatbusters. Tijd dus voor bezinning en een wat serieuzere aanpak. Na zes jaar sleutelen en reutelen is hier nu New Deal, de opvolger van het succesvolle Aangenaam. Gelukkig blijkt al snel dat we niet met kromme tenen en een zuur gezicht hoeven te zitten. Hun nieuwe handeltje bestaat namelijk nog steeds grotendeels uit vrolijke ska-popliedjes met wat rockinvloeden. Toch is er wel degelijk wat veranderd. Was het oudere materiaal uitstekend geschikt om de voetjes van de vloer te krijgen, het nieuwe werk is wat meer relaxt en terughoudend. Het voelt meer als een gezellig bezoek van je beste vrienden, met een avond goede gesprekken en een spontane glimlach. Af en toe neurie je wat mee met de swingende blazers en roffel je wat op je stoel. Naarmate de avond vordert en de drank rijkelijk vloeit kom je wat meer in de stemming en raak je wat opgewonden door het iets te korte rokje van de vrouw van je beste vriend. Voorzichtig maak je een dansje met haar door de kamer en plof je met een lichte tinteling weer op de bank neer. De gesprekken worden langzaam vager en je krijgt steeds meer moeite je te concentreren. Je herinnert je alleen nog haar zoete geur en de net iets te lange zoen als zij afscheid neemt. Voldaan en licht aangeschoten plof je in bed. De volgende dag lijkt alles weer normaal. Er is alleen nog een vage herinnering en een eenzame vlinder die rondvliegt. Het was toch best lekker, moeten we volgende week weer doen.


mij=Boombax Music / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven