Janez Detd. – For Better, For Worse

Janez Detd - For Better, For WorseZo vlak voor de zomer is een ideaal releasemoment voor een fijne punkrockplaat. Het Belgische kwartet Janez Detd heeft dat goed door en presenteert hiermee hun vierde plaat als ik het goed heb bijgehouden. Hoewel, punkrock? In het geval van deze nieuwe Janez Detd schuift de balans gevaarlijk door naar punkpop, getuige de aalgladde meerstemmige zang, poppy structuren en afgemeten gitaartjes, waarmee ze eerder te vergelijken zijn met bands als Simple Plan en Jimmy Eat World, als met een pak em beet Bad Religion en een Pennywise. Ook de af en toe behoorlijk puberale teksten van het niveau ik-luister-lekker-toch-niet-naar-je werken niet even lekker mee en een echt eigen gezicht heeft Janez Detd ook bepaald niet. Toch heb ik mij ondanks de eerder genoemde punten zeker niet verveeld met deze plaat. De refreintjes zijn het grootste deel van de tijd behoorlijk catchy en daarnaast hebben de jongens een flinke hang naar de jaren 80. Zo wordt Guns ‘n Roses smaakvol geciteerd in een gitaarsolo, zit de song “1983” bomvol verwijzingen naar platen en hits uit dat jaar (van Slayer naar Mötley Crüe naar Tiffany) en als klap op de vuurpijl doen ze een geslaagde cover van The Outfield‘s AOR-hit “Your Love”, een nummer waar ik altijd al een zwak voor heb gehad. Kortom, een vermakelijke punkpopschijf, maar de volgende keer mag het allemaal wel iets spannender en minder gelikt.


mij=The Entertainment Group

4 reacties

 1. Joey

  Ik ben toch al FF uit mijn pubertijd gegroeid. En toch hou ik van deze plaat. Meer zelfs sinds ik ze mij heb gekocht is ze nog niet uit mijn CD speler geweest en dat is nu toch al enkele weken.
  Anyway, you can say what you want about Janez Detd. I’m a fan for life.
  Joey

 2. Joey

  Ik ben toch al FF uit mijn pubertijd gegroeid. En toch hou ik van deze plaat. Meer zelfs sinds ik ze mij heb gekocht is ze nog niet uit mijn CD speler geweest en dat is nu toch al enkele weken.
  Anyway, you can say what you want about Janez Detd. I’m a fan for life.
  Joey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven