Origin – Antithesis

Origin - AntithesisHet leuke aan de promo’s van Relapse is dat er al opstaat waaronder je de cd moet archiveren. Op het hoesje van Antithesis staat gewoon ‘File Under: Metal / Death Metal / Grindcore’. Ben je snel klaar als recensent van File Under. En eigenlijk hoef ik er ook niet zo heel veel aan toe te voegen. De vierde van Origin doet namelijk alle genoemde stijlen eer aan. En met een hoofdletter nog wel! Deze Amerikanen weten nog steeds wat overtreffende trap betekent. Sowieso is alles natuurlijk bij hunnie daar aan de andere kant van de plas groter, sterker en sneller. Want zeg nou zelf, een stukkie blasten kan iedereen tegenwoordig. Je telt pas mee als je door de geluidsbarrière schiet, laten we daar niet kinderachtig over doen. En ook met één zanger werken is zo passé. Met z’n drieën zingen gaat veel beter. Dan kun je pas echt demonisch uit de hoek komen. En waarom mag alleen je vriendin profiteren van je vingerwerk? Precies, zo’n (bas)gitaarhals vindt het minstens net zo fijn als hij op al zijn gevoelige plekjes betast wordt. En eerlijk is eerlijk, af en toe wordt er zelfs wat getemporiseerd om niet te snel tot een hoogtepunt te komen. Dat maakt het genot alleen maar groter. Het ruim negen minuten durende titelnummer en spuitstuk, uhh sluitstuk zorgt tenslotte voor kleurloze spetters op het plafond. Ik ben er klaar mee. Heerlijk gewoon.


mij=Relapse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven