PowerWorld / Ancara

PowerWorld - PowerWorldPowerWorld bestaat uit leden en voormalige leden van Freedom Call, Jaded Heart en At Vance. Bij die namen zou je niet verwachten dat het resultaat van deze samenwerking knap stevige powermetal zou zijn, maar dat is wel degelijk het geval. Zanger Stefan Brunner is wat mij betreft de openbaring hier. Hij steekt hier en daar Geoff Tate – uit zijn topjaren – naar de kroon. Hier en daar ja, maar op het hele album levert hij hoge kwaliteit af. Instrumentaal is het allemaal ook prima voor elkaar bij PowerWorld, maar onderscheiden doen ze zich wat minder. De composities zijn goed, op het gitaarwerk van Jaded Heart’s Barish Kepic is niets aan te merken en ook de productie is prima. En toch, in een redelijk verzadigd genre brengen ze weinig nieuws, of het moet de nogal detonerende cover van Cutting Crew‘s “I Died In Your Arms” (!) zijn. Zit je alleen te wachten op een lekkere partij powermetal, dan is dit echter een cd voor je.
Ancara - Beyond The DarkVoor de Finnen van Ancara geldt een beetje hetzelfde, qua originaliteit dan. De zang is prima te verteren, maar niet uitzonderlijk te noemen. Daarnaast is Ancara vooral naar het einde steeds meer hardrock en steeds minder metal. Dat bevalt me overigens heel goed. Een track als “Cranium Tension” is ondanks de titel een happy-go-lucky rocksong, met aangename koortjes die de toon zetten in het refrein. Wat mij betreft zijn juist de degelijke hardrocksongs, met de feel van vóór de stadionrock, het meest overtuigend. Of het overtuigend genoeg is zal de toekomst uitwijzen. Ik vind het in elk geval een geslaagd album en ben benieuwd naar volgend werk. Als ze het maar simpel houden, dan komt dat wel goed.


mij=Metal Heaven / Rough Trade & Metal Heaven / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven