Thee Oh Sees – The Master's Bedroom is Worth Spending A Night In

Thee Oh Sees - The Master's Bedroom is Worth Spending A Night InIk vond het vroeger leuk om compilaties te maken voor speciale gelegenheden. Eerst deed ik dat op cassette, daarna heel even op minidisc en tegenwoordig brand ik gewoon cd’s met een verzameling leuke songs. Zo heb ik ook regelmatig compilaties moeten maken voor feestavonden en dan moet je met iedereen proberen rekening te houden. Oud en nieuw, hard en rustig, snel en langzaam. Bij een feest thuis of in de tuin, als er geen echte dansgelegenheid is, hoeft niet alle muziek dansbaar te zijn. Het moet wel muziek zijn die de feeststemming erin houdt. Je kunt dus niet voor de dag komen met obscure en alternatieve muziek. Of het moet natuurlijk gewoon lekkere feestmuziek zijn. Op de cd The Master’s Bedroom is Worth Spending A Night In van Thee Oh Sees staan wel een aantal songs die daarvoor in aanmerking zouden kunnen komen. Je zou “Block of Ice”, “Ghost In The Trees” of “Adult Acid” in een serie met bijvoorbeeld The B-52’s, The Stray Cats, Gene Vincent en Talking Heads moeten draaien. Succes verzekerd! Thee Oh Sees is een kwartet uit San Francisco dat met hun psychedelische rock ‘n roll al heel wat zalen heeft platgespeeld. Het waren wel kleine zalen zoals je op verschillende filmpjes op YouTube kunt zien, want het is nou eenmaal een onbekend groepje. Bij dit soort muziek is het vaak ook zo dat het geluid van de cd geen trouwe weergave van het live-geluid is. De muziek op de cd geeft je gelukkig wel een heel goed idee van hoe zo’n live-optreden er uit zou kunnen zien. In ieder geval geen optreden waar je stil bij kunt blijven zitten. Eind mei komen Thee Oh Sees voor twee optredens naar Nederland en dan kun je het zelf gaan zien.


mij=Tomlab / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven