Alesana – Where Myth Fades To Legend

Alesana - Where Myth Fades To LegendAlesana is een Amerikaanse band die post-hardcore en gothic tot een geheel probeert te smeden. Thematiek is erg belangrijk voor het jonge zestal; de titel van de plaat zegt wat dat betreft genoeg. Alesana wil een eigen wereld creëren. Je kijkt uit over een groot meer, midden in de bergen. Het is mistig. Een gedaante met hoed doemt op uit het water. Aan de oever staat een jonge, natuurlijk niet onaantrekkelijke, dame te wachten. Ze heeft een brief in haar rechterhand. De schemer valt, hoe gaat dit aflopen? Spannend he? Dit tafereel is onderdeel van de coverart van de cd. Het cd-boekje is spannender dan de plaat zelf. Where Myth Fades To Legend is pretentieus, maar klinkt vooral gedateerd. Aan ambitie absoluut geen gebrek, aan goede liedjes des te meer. De dertien nummers zijn vlak, de vocalen zijn niet indrukwekkend, de teksten nietszeggend. En vooral dat laatste is stuitend voor een band die de ambitie heeft om een soort sprookjes te vertellen. Juist door die langdradigheid en het gemis van catchy refreintjes is de plaat op veel momenten saai. De gitaren gieren wel, de drums doen ook het werk, maar er blijft simpelweg niets hangen. Dat de band bestaat uit goede muzikanten valt sowieso niet te ontkennen. Volgende keer iets minder aandacht aan “het concept” en wat meer aan de nummers. Alesana heeft potentie, het komt er vooralsnog niet uit.


mij=Fearless / Rough Trade

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top