Animal Alpha – You Pay For The Whole Seat, But You'll Only Need The Edge

Animal Alpha - You Pay For The Whole Seat, But You'll Only Need The EdgeHet is altijd oppassen met bands die in de verkleedkist zijn gedoken. Over het algemeen zijn dit soort verkleedpartijen een doorzichtige manier om slechte songs en matig spel te verbloemen achter een image dat meestal nauwelijks iets aan de muziek zelf toevoegt en vaak zelfs alleen maar afleidt. Ik heb deze nieuwe schijf van het Noorse Animal Alpha dan ook enige tijd niet aangedurfd te draaien aangezien de hoesfoto’s weinig goeds beloven. Zo zien we zangeres Agnete Maria Kjolsrud verkleed als een soort verknipt Victoriaans model geposeerd staan tussen een stel leernichten. Dat moest haast wel gothic zijn, zo vreesde ik. Na een paar luisterbeurten kan ik echter zeggen dat ik er behoorlijk naast zat en dat ondanks dat idiote image de muziek van Animal Alpha uitermate goed te doen is. Het is een soort van moderne alternatieve popmetal met inderdaad wat gothische trekjes, maar het zijn de uitstekende songs en vooral de beestachtig goede strot van de zangeres die deze plaat een flink eind boven het maaiveld uit tillen. Agnete heeft een bijtend stemgeluid die met het grootste gemak van hoog naar laag schiet en me enigszins herinnert aan die meid van de Guano Apes, maar dan met nog meer pit. En ook de songs zijn verder over gehele linie meer dan prima, met een uitschieter in de vorm van “Master Of Disguise”, dat een geweldig refrein kent. Zo zie je maar weer dat een vreemd image niet altijd hoeft te leiden tot matige muziek. Animal Alpha bewijst het met deze sterke schijf.


mij=Racing Junior / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven