Dantesco – Pagano

Dantesco - PaganoWat was het afgelopen maandag een mooie wedstrijd. Nederland – Italië: 3-0. Een klinkende overwinning vanjewelste. Bellisimo. Als beloning pak ik Pagano, het nieuwe album van het uit Puerto Rico afkomstige Dantesco van de stapel. Maar verander die beloning maar in straf. Want dat is schrikken zeg, zodra de zanger begint te, … ehm…, zingen. Dat wordt een lange zit vermoed ik, zeker als ik zie dat hij maar liefst een uur en ruim twaalf minuten duurt. Zanger Erico La Bestia zingt veel van de nummers op een opera-achtige manier, in het Spaans. En dan ook nog eens behoorlijk slecht, althans mij nekharen gaan overeind staan. Misschien wordt het op andere nummers beter is mijn ijdele hoop. Maar nee, het blijft zo doorgaan, irritaties opwekkend. Als een matte en nutteloze voetbalwedstrijd die in een bloedeloze 0-0 zal eindigen. Als een wedstrijd zonder goed samenspel en veel individuele fouten. Ook de muziek zelf, volgens eigen zeggen epic doom metal, is nu niet echt om over naar huis te schrijven. De Europese bonustrack, “I Came From Hell”, opvallend genoeg het enige Engelstalige nummer op het album, is dan nog wel een klein lichtpuntje in de defensie van deze Puertoricaanse ploeg. De scheidsrechter kijkt gelukkig al op z’n horloge en heeft het fluitje in de aanslag om de wedstrijd af te blazen.


mij=Cruz Del Sur / Hard Life / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven