Fear Falls Burning – Frenzy Of The Absolute

ear Falls Burning - Frenzy Of The Absolute (Conspiracy Records)Gelukkig kunnen ze in Belgenland meer dan alleen Belgenpop maken. Al die bands die zo graag net effe anders willen klinken, beetje theater erin stoppen, wat lo-fi erbij; van die dingen weetjewel. Nooit mijn dingen geweest. Ambient en drones, dat zijn wel mijn dingen. Graag met porties psychedelica en doom erbij, astamblieft. En zie daar: Fear Falls Burning – ook (enigszins) bekend als Vidna Obmana – levert de goederen in perfecte staat af. Julian Cope noemt hem de “Belgian dronaholic solo-artist” en dat laatste klopte tot voor kort ook, maar inmiddels heeft Dirk Serries wat kompanen opgetrommeld om, eh, mee te trommelen. Trommelen op drones, kan dat dan? Ja dus, en goed dat het klinkt! Onder andere de drummer van Cult of Luna mag de gitaardrones opleuken met strategisch geplaatste mokerslagen, en zorgt hiermee voor nog meer zeggingskracht. En dat “nog meer” wil wel wat zeggen, want onze Belgische vrind is een geweldenaar op het gebied van de drone. Verwacht geen melodie; wel drie lange exploraties van een enkele toon of een eenzaam akkoord. Op microtonaal niveau willen er nog wel verschuivingen optreden, maar verder mag je verbeeldingskracht voor de invulling zorgen. Mooie beelden worden dat trouwens niet; onheilspellend en dreigend van begin tot eind, en behalve zwart zul je enkel nog wat grauwe tinten antraciet en grijs ontdekken. En hoewel het volume van deze drones niet bepaald laag is, draait het toch om de subtiliteiten en de details. Zoals het ook hoort, bij echt goede drones en ambient. Veel beter dan hier zul je ze niet tegenkomen.


mij=Conspiracy / Bang!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top