Flight Of The Conchords – Flight Of The Conchords

Flight Of The Conchords - Flight Of The ConchordsHmm, wat moet je nu weer met een tweetal dat zichzelf betitelt als formerly New Zealand’s fourth most popular guitar-based digi-bongo acapella-rap-funk-comedy folk duo. Fronsen, denk ik. Amerikanen noemen Flight of The Conchords comedy-rock, het hokje waar Tenacious D ook in gepropt wordt. Ik weet niet of ik er nu heel vrolijk van wordt als twee Kiwi’s met een pastiche op Pet Shop Boys’ “West End Girls” op de proppen komen in “Inner City Pressure”, laat staan met Marvin Gaye’s “What’s Going On” in “Think About It” of mislukte “Fitter Happier”-stemmetjes in “Robot”. Misschien komt het wel doordat de televisieserie die hoort bij deze cd hier nog niet op de buis is verschenen is, maar ik kan echt nog niet warm of koud worden van de flauwe stemmetjes en na-aperij-tjes van Jermaine Clement en Bret McKenzie. Want gevarieerd is deze cd, die nota bene op Sub Pop verschijnt, zeker wel. Zo doet het tweetal ook nog wat zwoel Frans (“Foux fu Fafa”), dancehall (“Boom”), hiphop (“Hiphopopotamus vs. Rhymnocerous”). En liedjes schrijven volgens de gouden regels van elk van die genres gaat ze ook nog eens verdomd goed prima af, maar van een liedje als net neo-soulachtige “The Most Beautiful Girl (In The Room)” word ik eerder narrig dan vrolijk. Dat kan niet de bedoeling zijn, lijkt me.


mij=Sub Pop / Konkurrent

14 reacties

 1. Marty

  De individuele nummers doen het wel heel goed in een shuffle in iTunes. Tussen de ‘serieuze’ nummers door is het toch weer lekker om af en toe een nummertje van FOTC te horen.

 2. Marty

  De individuele nummers doen het wel heel goed in een shuffle in iTunes. Tussen de ‘serieuze’ nummers door is het toch weer lekker om af en toe een nummertje van FOTC te horen.

 3. Tom

  Beweer je hier met droge ogen dat je de shuffle-functie gebruikt met muziek luisteren? Wat een verwerpelijke functie is dat! Geen weldenkend mens zou op een dergelijke manier muziek moeten willen luisteren.

 4. Tom

  Beweer je hier met droge ogen dat je de shuffle-functie gebruikt met muziek luisteren? Wat een verwerpelijke functie is dat! Geen weldenkend mens zou op een dergelijke manier muziek moeten willen luisteren.

 5. Tom

  Uiteraard! Ik ben van mening dat muzikanten met een bepaalde bedoeling de volgorde van de liedjes op een album bepalen. Wanneer men deze liedjes dan buiten de context plaatst gaat er een deel van de impact verloren. Hiernaast – maar dit is een stuk persoonlijker – ben ik van mening dat je muziek vaak luistert wanneer je in een bepaalde stemming bent en je dan gewoon geen zin hebt in nummers die haaks staan op je gemoedstoestand. Excuses voor de uit het niets gepostuleerde stelling van vanmiddag, ik had het beter meteen met argumenten kunnen onderbouwen.

 6. George

  Tom, ik ben het helemaal met je eens. Maar ik vrees dat jouw (en mijn) denkwijze niet echt meer past bij de jongelingen op deze aarde. Die downloaden alleen de liedjes die ze leuk vinden en de rest van de cd downloaden ze gewoon niet. Maar ik ben ook een groot voorstander van cd’s draaien in de volgorde zoals ze op cd staan. En dan nog helemaal ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven