Holy Fuck – LP

Holy Fuck - LPHet zal een maand terug zijn dat Peter kwam aanzetten met de video van Lovely Allen. ‘Ik heb ze wat laat ontdekt’, excuseerde hij zich. Maar ook voor mij was dat de eerste prachtige kennismaking met het Canadese vijftal Holy Fuck, ondanks dat het debuutalbum LP vorig jaar al uitkwam. De tweede reden om LP op te zetten was de NRC van twee weken terug, waarin een omslagartikel was gewijd aan een stuk waarin de elektronische muziek van Justice en Holy Fuck met elkaar werd vergeleken. Onbestaanbaar eigenlijk, want als er twee bands totaal niks met elkaar te maken hebben dan zij wel, maar desondanks was het voor mij dé reden om de band te dubbelchecken. De overeenkomst zit hem erin dat Holy Fuck een soort elektronische muziek maakt met normale instrumenten – nou ja, in elk geval met een drumstel. Nummers als “Safari” of “Royal Gregory” duren maar vier minuten en zijn prachtig repetitief, psychedelisch en dansbaar, op de manier waarop LCD Soundsystem dat ook is maar dan zonder koebellen (met andere woorden: je moet Holy Fuck als dj zeker niet te vroeg draaien op een dansfeest). En met alle rare bijgeluiden krijgt de band zelfs iets industrial-achtigs. Hier en daar wordt Holy Fuck vergeleken met vervelend wispelturige artrockbands als !!! of Battles, wat voor mij (en dan ook nog met die bandnaam) precies de reden was om de groep vooral links te laten liggen, maar dat blijkt achteraf zwaar onterecht. Deze band is geweldig! Ik ben enorm benieuwd naar hun verrichtingen op de grote festivals komende zomer. Laat ik ze maar alvast tippen als verwacht hoogtepuntje op Lowlands.


mij=Beggars / V2

4 reacties

  1. Stonehead

    Ik kom via mijn YouTube-abonnementen, Twitter en andere muziekweblogs vanzelf veel clips tegen die ik cool vind. In overleg met Coen link ik die tegenwoordig als een reactie onder stukjes, zo blijven ze actueel.
    Er zijn overigens nog veel méér clips die ik niet post of waarbij ik alleen de File Video-link bijwerk, gewoon omdat ze niet cool genoeg zijn.
    Noem mij één goeie plek die alles wat nieuw en interessant is netjes aggregeert. De enkele goede muziekclip-weblogs en Stereogum/Pitchfork-hoekjes zijn me teveel uithangborden van de platenmaatschappijen (alsof ik álles wil zien), en ook tv-themazender MTV Brand New (die weer te streng filtert) is niet altijd leuk. Wat je al suggereert klopt: clips voegen zelden echt iets toe. Maar het is wel een ideale manier om snel het beste nummer van een nieuwe plaat legaal en snel te luisteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven