Mama Rosìn – Tu As Perdu Ton Chemin

Mama Rosìn - Tu as perdu ton cheminHet lag vast niet aan mij dat ik bij de naam Mama Rosìn verwachtte een gezette Cubaanse deerne die liedjes zou gaan zingen die óók van de Buena Vista Social Club geweest hadden kunnen zijn. Het laatste wat ik verwachtte te gaan horen was een power cajun trio uit Geneve. Ik had eigenlijk beter moeten weten, want Tu as perdu ton chemin komt uit de Voodoo Rhythm-stal en dat is een garantie voor niet-alledaagse muziek. Dat brengt Mama Rosìn, bestaand uit vier mannen dus, dus bijna vanzelfsprekend ook. Wat me alleen behoorlijk tegenstaat aan Tu as perdu ton chemin is de slechte geluidskwaliteit van de opnamen. Ik heb helemaal niets tegen lo-fi, maar als mijn speakers beginnen te zuchten onder de erbarmelijke kwaliteit, dan scoor je bij mij geen punten. Helaas zijn ook de liedjes van Mama Rosìn niet zo sterk als ik van de meeste Voodoo Rhythm-releases gewend ben. Ik bedoel, als ik ga denken aan “Hoebahoebahop” van Dennie Christian (wel in een cajun-variant, maar toch), dan gaan bij mij sirenes loeien.


mij=Voodoo Rhythm / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top