Monte Montgomery – Live – At Workplay (cd/dvd)

Monte Montgomery - Live - At WorkplayMonte Montgomery slaagde er iets te vaak in zijn gitaarhalzen te breken. De gitaarbouwer maakte daarom exemplaren met een verstevigde hals voor ‘m. Niet geheel onbegrijpelijk, want Montgomery speelt stevige bluesrock op akoestische gitaren. Die zijn daar niet echt voor gebouwd, al zou je dat niet zeggen als je hem hoort en ziet spelen. Snaren opdrukken doet hij zoals je dat normaal gesproken alleen op elektrische gitaren ziet gebeuren. Live – At Workplay is dan ook bepaald geen gezapig plaatje geworden. Integendeel, de klank van de akoestische gitaar zorgt wel voor een bijzonder geluid, maar het is in de eerste plaats een rockplaat. De enkele keer dat hij een elektrische gitaar pakt, klinkt het dan grappig genoeg weer hetzelfde als de akoestische gitaar. Tal van gitaristen zullen de solo’s die Montgomery speelt niet eens uit een elektrische gitaar kunnen halen. Met drummer Phil Bass en bassist David Piggot vormt hij een hecht trio, dat laat horen dat je bluesrock met akoestische gitaar ook spannend kunt maken in plaats van het te laten verzanden in zeurderige Counting Crows-meuk. Ik verkies overigens de cd-versie van dit album. Ja, ik verkies sowieso cd-versies, maar in dit geval voegt de dvd-versie ook niet veel toe met veel van veraf inzoomende shots en bibberende beelden vanaf een blijkbaar niet te stabiel podiumpje achterin de zaal. En enkele keer zie je de vingervlugheid van Montgomery goed in beeld, maar daarmee heb je het dan wel gehad. Nee, doe mij de cd maar. Typisch akoestische klanken, maar wel met pit.


mij=Provogue/Bertus

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven