New Found Glory / International Superheroes Of Hardcore

New Found Glory / International Superheroes Of Hardcore - Tip Of The Iceberg / Takin It OvarBezige baasjes, de mannen van New Found Glory. Nog niet zo lang geleden kwam From The Screen To You Stereo Part II uit, een coverplaat met punkrockversies van nummers die in films gebruikt werden. Denk aan “Iris” van de Goo Goo Dolls en “Kiss Me” van Sixpence None The Richer. Aardig, meer niet. Tijd voor een volwaardige plaat nu, zou je zeggen. Daar denken de emopunkers anders over. In dit bundeltje twee platen. De EP Tip Of The Iceberg bevat zes nummers. Drie covers (not again), deze keer van de Gorilla Biscuits, Shelter en het geweldige Lifetime. Opnieuw voegen ze niets toe aan het origineel. De drie eigen nummers daarentegen zijn hoopvol: dit is zoals we New Found Glory willen horen! Gewoon als een vrolijke en melodieuze poppunkband. Zoals gezegd is dat niet alles. Deel twee van dit pakket bevat namelijk het full-length debuut van de International Superheroes Of Hardcore. Stiekem is het gewoon New Found Glory met zanger Jordan Pundik op gitaar en gitarist Chad Gilbert als zanger. Twaalf extreem korte (de langste duurt 1:43) nummers, hard en om te lachen. Soms. “Madball‘s Got Our Back” is bijvoorbeeld hilarisch. ‘ If you think we are wack, you better watch out Madball’s got our back’. Op de overige tracks wordt screamo belachelijk gemaakt en krijgen emokids er van langs. Leuk om een keertje te horen, maar om dit nou te zien als een volwaardig album? Aardig tussendoortje nummer twee in korte tijd. Waar blijft nou die echte plaat?


mij=Bridge Nine / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven