P. Paul Fenech / The Peacocks

fenechskitzo.jpgP. Paul Fenech - SkitzofenechSommige mensen leven 25 uur in een dag. P.Paul Fenech, oprichter van de Meteors, is zo’n man, want hij lijkt constant on tour te zijn. En dan heeft hij ook nog de tijd om alweer een heerlijk soloproject op te nemen, genaamd Skitzofenech . Het album telt veertien nummers, waarvan de meeste doordrenkt zijn van het heerlijke Dick Dale surf-gitaar geluid. Dit album ontstijgt wat mij betreft de term psychobilly, waarvan Fenech als grondlegger wordt beschouwd. Het is veel meer, getuige de gewaagde cover van Johnny Cash’s “Ring Of Fire”. Wat mij betreft mag Fenech zijn bandje Meteors nog een tijdje op een zijspoor houden.
The Peacocks - Gimme MoreHet is nogal een bewering dat de beste rockabilly, met uitzondering van Brian Setzer uit Europa zou komen. Dit staat in de begeleidende bio van Gimme More, een tussendoortje van The Peacocks. Zij rekenen hum muziek tot de beste rockabilly, alleen is dat nog niet te horen aan de cd die nu voor me ligt. Misschien dat dat ook ligt aan het feit dat de zeven songs nou juist niet op hun album Touch & Go kwamen te staan, waar ze eigenlijk voor bedoeld waren. Het songmateriaal is degelijk maar nou niet echt hoogvliegend te noemen en doet soms meer denken aan punkrock, zoals in het nummer “Drink Alone”. De ondertitel ‘The best of the rest & leftovers’ is helaas op dit schijfje gerechtvaardigd.


mij=People Like You / Suburban & People Like You / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven