Retribution Gospel Choir – Retribution Gospel Choir

Retribution Gospel Choir - Retribution Gospel ChoirHet bandje Low reken ik tot een van mijn favorieten. Ik houd dus ook redelijk goed in de gaten wat het echtpaar Alan Sparhawk en Mimi Parker uitbrengen op cd onder de noemer Low. In het missen van zijprojecten van de twee blijk ik echter een kei te zijn. Alles dat Sparhawk uitbracht onder een andere naam, ging compleet aan me voorbij. Waarom? Geen idee. Aan Retribution Gospel Choir – ik blijk al twee eerdere twee ep’s gemist te hebben – was geen ontkomen aan: de eerste ‘echte’ cd van dit zijproject plofte gewoon op mijn mat. Dat geluk heb ik en daar ben ik best blij mee. Overigens is Retribution Gospel Choir niet gelijk een logisch zijstapje vanuit Low. Waar Low vaak meesterlijk onderkoeld is, is Retribution Gospel Choir grotendeels rauw, bijna Crazy Horse-achtig bij tijd en wijle. Ik moet af en toe ook wel een beetje aan King’s X denken zelfs. Het lijkt wel of Sparhawk de opnamen van deze cd gebruikt heeft om even goed stoom af te blazen en dat is ’em verdomd goed gelukt. Geinig is dat enkele liedjes die ook op Drums and Guns staan hier ook terug te horen zijn. In behoorlijk andere versies natuurlijk.


mij=Cycle / Konkurrent

Een reactie

  1. Dennis

    Zijprojectjes van Sparhawk? Luister dan ook maar eens naar Rise Up! van The Black-Eyed Snakes, da’s nog een stukje rauwer dan RGC 😉 Maar vind deze eerste ‘echte’ cd van Retribution Gospel Choir overigens ook fantastisch, ondanks wat veel andere op z’n best lauw-warme recensies zeggen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven