The Cloud Room – The Cloud Room

The Cloud Room - The Cloud RoomHet zal je maar gebeuren. Je denkt drie weken lang dat je dood zal gaan omdat je met HIV besmet bent volgens je dokter. Dat overkwam J Stuart (‘J’ is zijn volledige voornaam, geen initiaal). In die tijd kwam hij met de tekstregel ‘Hey Now Now, we’re going down down’ en zong de melodie op zijn eigen antwoordapparaat in. Na drie weken kwam zijn dokter erachter dat de eerste test verkeerd was, de back-up test toonde aan dat er niks aan de hand was, hij was niet met HIV besmet. Dat moment van euforie en de drie weken van tragiek wilde hij vastleggen in een nummer. Dat werd “Hey Now Now” en is meteen veruit het beste nummer op deze cd. De licht krakende stem van J (doet me soms aan Kings of Leon denken) en zijn karakteristieke uithalen naar boven komen hier helemaal tot zijn recht. Het nummer kreeg nog extra bekendheid doordat het gebruikt is voor een Pepsi Max-commercial met onder ander Ronaldinho. Maar vreemd genoeg is het nooit een hit geworden. De cd kwam in eerste instantie al in 2005 in de USA uit, maar nu pas in Europa. In de USA zijn ze nooit verder gekomen dan enkele indie radiostations. Waarschijnlijk komt het doordat de andere nummers op de cd het niet halen bij “Hey Now Now”. Alleen “Beautiful Mess” en “Blackout!” komen nog enigszins in de buurt van het hoogtepunt. Maar dat maakt niet uit, want Hey Now Now zit al drie dagen in m’n hoofd geprent, de rest hoor ik niet eens meer.


mij=A&G / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven