Unleashed – Hammer Battalion

Unleashed - Hammer Battalion‘Hé Guus, ik heb wat voor je.’
‘Wat dan?’
‘Ohh, gewoon, een cd’tje.
‘Wat moet ik daar dan mee?’
‘Nu, ik dacht dat die mannen van jou wel een oppepper konden gebruiken. Gaat allemaal nog niet zo lekker hè? Het wordt nog geen standbeeld naast Lenin, zal ik maar zeggen. Nee, effe serieus. Gewoon laten luisteren voor die wedstrijd tegen Zweden en alles komt goed.’
‘Ja, dat zal wel.’
‘Nee echt, je weet toch?’
‘Laat eens horen dan. Hmmm, dat klinkt inderdaad niet slecht. Lekker opruiend. Lekker rauw. Klinkt als strijdliederen. Echte mannen die naar het slagveld gaan. Met lange zwaarden en enorme bijlen. Met wapperende haren en kettingen om de vrouwen vast te binden. Geen genade. Alles en iedereen gaat eraan. Broederschap, opoffering en heldendom. Daar gaat het precies om. Dat hebben mijn voetballers nodig. Ze moeten ballen krijgen, met lef spelen en iedereen verbazen. Als één team, als één macht, als één groot en rood gevaar. Mooie solo’s trouwens, yeah. Lekkere gitaardeuntjes ook. Erg prikkelend en stimulerend allemaal. Ik wil er bijna van gaan meezingen, yeah, yeah! Hoe noemen ze dit?’
‘Deathmetal.’
‘Toepasselijk. En wordt daar veel van gemaakt?’
‘Best wel veel, ja.’
‘En hoe heet deze band?’
Unleashed.’
‘En de cd?’
Hammer Battalion.’
‘En waar komen ze dan precies vandaan?’
‘Zweden.’


mij=SPV

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top