VA – Crunk Hits Vol. 3

VA - Crunk Vol. 3Schijnbaar waren de mensen bij TVT zo tevreden over mijn vorige review, dat ik het nog een keer mag proberen. Ik vind het prima. Een kritische noot kraken over de derde editie van deze crunk-verzamelaar, daar draai ik mijn hand niet voor om. Want laten we wel wezen, beste lezers: het is nog steeds bar en boos gesteld met de minimalistische troep die op dit schijfje geperst is. Het begint al goed met opener “Go Girl” van Pitbull (kent u hem nog?): een ronduit onuitstaanbaar deuntje dat toen al niks was en nu nog steeds niet. Volgende dan maar. Ah, als we daar de Three 6 Mafia niet hebben. Luisterend naar “Poppin’ My Collar” vraag je je af hoe deze gasten in godesnaam ooit een Oscar hebben weten te scoren. U hoort: dieptepunten te over. Lil’ John, die de goegemeente nog wel kent als de brulaap die op Usher’s “Yeah” continu Yeah! in de mic boerde, verkracht op “Act A Fool” hele coupletten lang zijn stembanden. Het is een verschrikking om naar te luisteren, en het doet je meteen naar de Fisherman’s Friends grijpen. Ook buitengewoon fascinerend is “Money in The Bank” van een zekere Lil’ Scrappy, die er zeker vier minuten voor nodig heeft om te vertellen dat-ie ook een Pennie Rekening van zijn moeder gekregen heeft. Gekkenhuis. Want ook dat is zo ontzettend vermoeiend aan de tracks op Crunk Hits Vol. 3: het heeft allemaal de diepgang gelijk aan die van een amoebe. Als het nou nog ergens over ging. Maar nee, we moeten het doen met strofen als ‘Im hot coz im fly / You ain’t cause you not’. Prachtig. Geef die man een Pulitzer. Maar goed, zoals deze MIMS even verderop boert op “This Is Why Im Hot”: ‘I can sell a million / saying nothing on the track’. Dat dan weer wel.


mij=TVT / Rough Trade

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven