Wednesday 13 – Skeletons

Wednesday 13 - SkeletonsMet dank aan Slipknot-drummer Joey Jordison werd de shockrockgroep Murderdolls in 2002 een wereldwijd succes. Het gemaskerde lid moest echter na één album alweer terug naar zijn vrienden, maar de zanger besloot stug door te zetten. Joseph Poole, beter bekend als Wednesday 13, laat zich inspireren door bijvoorbeeld horrorfilms en komt dit jaar met maar liefst twee albums naar buiten. We mogen Bloodwork en Skeletons verwelkomen – wat overigens met hun totaal aan zeventien nummers makkelijk op één schijfje had gepast. De 32-jarige zanger blijkt zijn puberteit nog steeds niet helemaal ontgroeid en maakt dit duidelijk met veertig minuten muziek op Skeletons. Volgens de gotische zanger hebben we hier te maken met zijn meest persoonlijke, donkere en meest heavy album tot op heden – de nummers vertellen over de depressie die Poole reeds heel zijn leven met zich meedraagt. Het blijken echter punten die niet duidelijk naar voren komen in de nummers. Het blijft als vanouds; scheurende gitaren en lekker schreeuwen over de dood en veel bloed. Het is duidelijk dat de muzikant kwalitatief veel in huis heeft, maar jammerlijk is blijven steken bij het oude verhaaltje. Wellicht dat de laatste twee Murderdolls-fans hier nog blij van worden, voor de echte muziekfanaten zal het onopgemerkt blijven.


mij=DR2 / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top