When We Fall – We Untrue Our Minds

when_we_fall-we_untrue_our_minds.jpgEmotionele hardcore. Een term van niks natuurlijk, bestaat er ook niet-emotionele hardcore? When We Fall uit Zweden omschrijft zijn muziek toch zo en dan weet je eigenlijk al wat je te wachten staat: screams afgewisseld met cleanere stukken en chaotische passages afgewisseld met de nodige rustpunten. Ondanks dat When We Fall voldoet aan alle clichés van de moderne hardcore/emo-band is We Untrue Our Minds een meer dan aardig album. De zang is uitstekend, de nummers zijn compact gehouden, het hardcore-gevoel blijft overal overeind en de toevoeging van een klein beetje elektronica pakt goed uit. Opener “Restore And Erase” laat meteen de kracht van het vijftal horen: het nummer is chaotisch, maar catchy. Ook snap je meteen waarom dit ’emotionele’ hardcore is. Zanger Daniel Ohman jankt zich een weg door het nummer. Overigens zonder als zo’n typische Amerikaanse emozanger te klinken, u weet wel van die snotterige jongetjes. De getergde zang blijft strak, de ‘snik’ in zijn stem klinkt oprecht. Vooral dat laatste is knap. Er zijn zoveel bands die iets soortgelijks doen, maar van wie je vermoedt dat ze het alleen doen omdat het nou eenmaal ‘in’ is. Dat de mannen van When We Fall er niet uit zien als typische scenekids helpt trouwens ook. Dit debuut vraagt er om gedraaid te worden, de vraag is alleen of het opvalt in het overvolle hardcore/emo-wereldje.


Mij= I For Us Records/Sonic Rendezvous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top