Year Long Disaster – Year Long Disaster

Year Long Disaster - Year Long DisasterIk ga het label Volcom eens goed in de gaten houden de komende tijd. De cd van Birds of Avalon draai ik nog steeds heel regelmatig en met dit Year Long Disaster op hetzelfde label gaat het dezelfde kant op. Deze driemansband bestaat uit zanger/gitarist Daniel Davies (zoon van The Kinks‘ Dave Davies, ja), ex-Karma To Burn-bassist Rich Mullins en ex-Third Eye Blind-drummer Brad Hargreaves. In vergelijking met Birds of Avalon zijn deze mannen wel een stuk traditioneler. “Cold Killer” heeft bijvoorbeeld een onmiskenbaar Zep-introotje en ook in de rest van de songs lijken ze uit de studio naast die van Wolfmother te komen. Maar de pret is er niet minder om. Davies heeft een fantastische stem in de traditie van Robert Plant – muzikaal schreeuwen, zal ik het maar even noemen. Het volume is behoorlijk, er zit een flinke grom in en het blijft toch altijd zingen. In vergelijking met het voornoemde Wolfmother zit er wel wat meer southern rock in, wat gezien de achtergrond van een aantal heren ook niet vreemd is. Da’s mooi, want daardoor blijft het wel duidelijk een ander bandje. Sinds het succes van Wolfmother is dit een drukbevolkt genre, maar ze hebben meestal niet zo’n stem als die van Davies in huis. Year Long Disaster is een naam om te onthouden, en bij voorkeur ook te gaan bekijken. Dat kan bijvoorbeeld aan het einde van het festivalseizoen op Pukkelpop.


mij=Volcom / Rough Trade

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven