Apocalypse Now – Empires Fall

Apocalyspe Now - Empires FallHet is pas de afgelopen tien jaar dat Frankrijk enigszins mee begint te tellen in de hardcore- en metalwereld. Na jarenlang een onderontwikkeld land te zijn geweest op het gebied van extreme muzieksoorten begint het er de afgelopen paar jaar pas echt op te lijken, zie onder meer het succes van een band als Gojira en de sterk in opkomst zijnde Franse blackmetalscene. Ook op hardcore-gebied begint er leven in de brouwerij te komen. Apocalypse Now is een band uit Parijs die het zoekt in de hoek van de hele harde, brute en snelle hardcore. Zo hard, bruut en snel dat je bijna kan spreken van metalcore, helemaal dankzij de gasderop-riffs die bol staan van de thrash (lees: Slayer) invloeden en de denderende polka’s waarop de drummer ons trakteert. Het gemiddelde tempo ligt dan ook hoog, erg hoog en voor je het weet is het plaatje alweer voorbij en kun je de rokende puinhopen in je huiskamer weer opruimen. Originaliteit ho maar, maar zeker wel lekker op zijn tijd, al kan ik me voorstellen dat liefhebbers van wat gewaagder spul dit snel saai zullen vinden. Liefhebbers van brute hardcore als Heaven Shall Burn, Kickback en Knuckledust zullen hier in elk geval prima mee uit de voeten kunnen.


mij=GSR / Suburban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top