Billie The Vision & The Dancers – I Used To Wander These Streets

Billie The Vision & The Dancers - I Used To Wander These StreetsWat moet ik nog zeggen over Billie The Vision & The Dancers? Ooit trapte ik met een recensie van hun tweede plaat mijn FileUnder-carrière af. Ik was lyrisch, net zoals ik lyrisch was over de eerste en over de derde plaat. De recensie van die laatste, Where The Ocean Meets My Hand, is verloren gegaan in de tijd, maar vertrouwt u mij maar als ik zeg dat het een pareltje was. Groot was dan ook mijn blijdschap en jolijt toen ik afgelopen week in Göteborg samen met mijn Zweedse lief struikelde over een nieuwe Billie. De vierde baby heet I Used To Wander These Streets en is de eerste die niet in eigen beheer is opgenomen. Zoals Billie zelf al uitlegt: in tegenstelling tot de eerste drie, waarbij men net zo lang kon schaven totdat het geheel perfect was, moest dit schijfje in twee weken worden opgenomen. Langer kon de studio niet gehuurd worden. En eerlijk is eerlijk, hoe zielsveel ik ook hou van dit zevental uit Malmö, in eerste instantie was ik een beetje teleurgesteld. Klónk het zowaar als een haastklus. Maar dan sta je ineens in de supermarkt, met je Zen in je oren, en opeens besef je dat “Swedish Sin” wederom bewijst wat een geweldige tekstschrijver voorman Lars Lindquist is. Teruglopend naar huis heb je tranen in de ogen bij het horen van Fia Janninge’s breekbare stem op “I Belong To You”. In de metro naar je werk maak je van binnen een dansje bij “Groovy”. En ter hoogte van de Guns ‘n Roses-adaptatie “Liar And A Thief” geef je jezelf een tik op de vingers. Twijfel aan Billie? Teleurgesteld? Hou eens op zeg. Het is Billie. Die je nog steeds toestaat om het hele album gratis te downloaden vanaf de website. Als je in twee weken tijd een plaat als dit in elkaar kunt zetten, verdien je een hele, hele diepe buiging. I Used To Wander These Streets is niets minder dan het vierde pareltje op rij voor Billie. Oh, en voor alle labels out there die Billie stelselmatig over het hoofd zien: neem eens contact met ze op en maak je fout goed.


mij=Eigen Beheer

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven