Cephalic Carnage – Conforming To Abnormality

Cephalic Carnage - Conforming To AbnormalityIk wilde eigenlijk gaan schrijven dat Conforming To Abnormality een behoorlijke stap terug was na het geniale Xenosapien. Het blijkt echter de rerelease te zijn van het allereerste album van Cephalic Carnage. Toch eens beter die bijgeleverde promo-prietpraat lezen. Of wat minder bier drinken, dan was de parate kennis misschien wat beter. Het geeft wel aan dat de mannen er niet slechter op zijn geworden de afgelopen tien jaar. Of in ieder geval wat toegankelijker. Het debuut laat namelijk horen dat in de begindagen van de band een totaal gebrek aan respect voor muzikale wetten bestond. Niets geen refreintjes of structuur, maar een bonte mix van verschillende stijlen. Gierende death, dodelijke grind, loodzware doom en zelf wat jazzy gefreak. Door elkaar, over elkaar, na elkaar, in elkaar en dat allemaal in nog geen 27 minuten. Een behoorlijke aanslag op je incasseringsvermogen dus. Neemt niet weg dat het talent van de heren onmiskenbaar te horen is. Je moet echt maling aan dronken naatje hebben om zo’n plaat af te leveren, waarvoor hulde. En of dat nog niet genoeg is, zit er nu ook nog ruim twintig minuten aan bonusmateriaal bij. Dat is overigens niet allemaal even serieus, maar de Sodomizer is wel een apparaat dat enige verwachtingen heeft geschept. Als je je collectie compleet wil maken, is dit een prima aankoop. Als je voor het eerst kennis wil maken met deze band, kun je beter met één van de latere cd’s beginnen.


mij=Relapse / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven