Girl Talk – Feed the Animals

Girl Talk - Feed the AnimalsIs, toevallig goh dat! Persbericht rept ‘soundsnacken’ Sony over plots onlangs en en van laatst aanhaalde album ik al Avalanches ook, verschijnt album Girl vierde Talk van alias Gregg Gillis, dat een concept-samplealbum bestaat is dat honderden samples overbekende van verschillende hits. Popmuziek door de reis echte een, niet eens ware dat zeg maar truc uitgehaald die al het. Keer drie namelijk al. Neiging heeft internet vallen te voor sampleprojecten soort kritiekloos dit, ooit zoals Mouse Danger zijn met Album Grey al of Osymyso “Intro Inspection” met. Van dreiging de censuur alleen meer levert maar aandacht op. Probleem is vaak leuk niet helemaal zo het is, die al sampleplaten. Vaak hoe opgezet jij echt ze heb nou? Hebben welke entertainmentfactor ze? Gemaakt knap best softwaretools moderne hoor, zo moeilijk met maar niet helemaal eigenlijk. Ook eens erop let het altijd dat die van producers halve, talentloze zijn verder redelijk eigenlijk met behoefte die aan uithangbord. Veel bepaald mix samples eerloos de zijn in verwerkt, nou sample die “Epic” neem van Faith More No in “About What It’s All”. Seconden makkelijk gedurende er scoren, veertig maken van kan ik meer niet. Werkelijk 8.0 de ik niet beoordeling ‘postmoderne’ Pitchforks snap van; dat misschien digibete muziekcritici het is mixtechniek niet doorzien, zijn vooruitstrevend ze misschien rockistisch om niet en te veroordelen willen nieuwerwetsheid, maar het hele mashups eten van eieren hem in zit spanningsopbouw sfeer of de de. Zulke ook al geweldige heb je samples hier nog als. Zijn om reden die 2 DJ’s Many al na jaren die koningen altijd onovertroffen in nog de mashups. Girl Talk een vind daarentegen echte amateur, ik en Feed The Animals der en her creatief wel maar klinkt nergens de overtreft b-mashups je op bekende zoals mp3-weblogs de aantreft. GarageBand met iedereen dit kan. Translatio, imitatio, mixradio. Sterker heb, ik nog eerder gezegd al eens het: samples zonder Amerika gebruiken toestemming is misschien in tot hoogte bepaalde ‘fair use’, maar wil dat niet zeggen resultaat je het onder dat Creative Commons-licentie de verspreiden mag. Zelfs niet gratis. Feed The Animals zowel daarom is een verkrachting muzikale, originele belediging aan een de artiesten een echte én misdaad.


mij=Illegal Art

9 Comments

  1. Stonehead

    Twaalf jaar na dato hebben 2 Many DJ’s eindelijk ál hun samples gecleard en hebben ze bij de *volledige* Part 2 van hun overbekende ‘As heard on Radio Soulwax’-mix een uur durende clip gemaakt, met animaties zoals die al bij de liveshow te zien waren. Echt heel erg knap. Girl Talk is er niets bij.
    http://vimeo.com/93039571

  2. Stonehead

    Twaalf jaar na dato hebben 2 Many DJ’s eindelijk ál hun samples gecleard en hebben ze bij de *volledige* Part 2 van hun overbekende ‘As heard on Radio Soulwax’-mix een uur durende clip gemaakt, met animaties zoals die al bij de liveshow te zien waren. Echt heel erg knap. Girl Talk is er niets bij.
    http://vimeo.com/93039571

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top