Black Kids – Partie Traumatic

Black Kids - Partie TraumaticBinnenvallen met “Hit The Heartbrakes”, een al eerder opgenomen, bijna euforisch nummer dat enigszins doet denken aan The Killers toen ze nog fris en fruitig waren, schept enige verwachtingen omtrent de rest van het album. Om de clou van deze recensie alvast te verklappen: Black Kids maakt die meer dan waar. De EP die vorig jaar zomaar uit het niets verscheen, Wizard of Aah, deed iets dergelijks overigens al vermoeden. De eerste cd, Partie Traumatic, van deze Brits klinkende Amerikaanse band bestaat voornamelijk uit remakes van de nummers op die EP, aangevuld met drie nieuwe liedjes. Waarom de nummers van Wizard of Aah overigens nog eens opgenomen zijn, is me in de meeste gevallen wel een raadsel. Niet allemaal zijn ze er namelijk op vooruit gegaan, en dat is toch wel een gemiste kans. Of misschien is “the first cut the deepest”. Maar als je niet beter weet en nooit de andere versie hoorde, is dit gewoon prima te pruimen. Met het festivalseizoen voor de deur is het misschien wijs om eens te kijken of de Black Kids in de line-up staan, want hun springerige, niks-aan-de-hand en erg meezingbare synthpop zorgt gegarandeerd voor een stuiterende tent op bijvoorbeeld Lowlands. Goeie muziek voor de zomer, en misschien beklijft het nog wat langer ook. Maar eens afwachten of er ooit een opvolger komt en hoe die dan klinkt. Tot die tijd absoluut het voordeel van de twijfel, en een lange neus naar The Killers!


mij=Universal

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top