Dave Stewart – Songbook

Dave Stewart - Songbook‘He wat leuk, heb je van Eurythmics ook een verzamelaar meegenomen om te luisteren?’
‘Nee, dit is geen Eurythmics-verzamelaar, dit is het The Dave Stewart Songbook. Allemaal liedjes die Dave Stewart geschreven heeft met dees of geen en die hebben ze opnieuw opgenomen.’
‘Maar dit is niet Annie Lennox toch die “Sweet Dreams (Are Made Of This)” zingt? Dat hoop ik tenminste, want anders is haar stem echt helemaal naar de kloten, dit klinkt verschrikkelijk.’
‘Ze is het niet, het is Sierra Swan die zingt hier. Verderop doet Amy Keys een betere poging bij “Would I Lie To You” en wat andere nummers. En Dave zingt zelf ook nog het een en ander. Van Annie ontbreekt helaas elk spoor. Ik zou mijn hand niet op durven hoor steken als ze zouden vragen wie de Annie-rol op zich wil nemen. Dat kan toch helemaal niet? ‘
‘Inderdaad. Maar het zijn dus niet allemaal Eurythmics -nummers. Ik wist niet dat Stewart voor anderen schreef.’
‘Dus wel, en niet de minsten hoor. Alleen op deze dubbelaar staan al nummers die hij schreef voor Tom Petty, Mick Jacker, No Doubt, Céline Dion, Jon Bon Jovi, Bryan Ferry, Sinead O’Connor, Bob Geldof, Sarah McLachlan en natuurlijk onze eigen Candy. ‘
‘Da’s een bont gezelschap.’
‘Dat vind ik wel het leuke aan Stewart, hij zoekt het niet alleen maar in de zogenaamde verantwoorde acts om mee samen te werken. Daarom gooit hij ook zonde scrupules zijn eigen arrangementen overhoop hier. Dat ik dat bij die Eurithmics-nummers niet geslaagd vind, ach, dat zal ’em vast worst zijn.’
‘Dat vrees ik ook voor jou.’
‘Ik bedoel maar. Met de andere remakes kan ik overigens prima leven. Al had hij wel wat meer van zijn solowerk mogen oppoetsen. Dat wordt chronisch onderschat.’


mij=Surfdog / Suburban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top