The Cool Kids – The Bake Sale

The Cool Kids - The Bake SaleSoms zijn dingen gewoon heel simpel. Neem The Cool Kids. Je maakt hiphop (dus dan ben je cool) en je bent samen net iets ouder dan 40 (dus eigenlijk ben je gewoon nog een stel knulletjes). Dan noem je jezelf natuurlijk The Cool Kids. Het ligt zo voor de hand, and I love it. Hetzelfde geldt voor dit eerste officiële schijfje van het uit Detroit en Chicago afkomstige duo. Antoine Reed en Evan Ingersoll hebben het niet zo op al die toeters en bellen die je tegenwoordig in hiphop-land tegenkomt. Aan hun broek geen Kanye West of Timbaland. Welnee, Reed en Ingersoll zijn meer van de ouderwetse stijl van The Beastie Boys, Eric B. & Rakim en LL Cool J toen-ie nog daadwerkelijk cool was en niet kon leven zonder z’n radio. Een beat en ouwehoeren maar over hoe cool je wel niet bent. En dan niet twintig tracks lang, onderbroken door 38 skits en interludes. Tien nummers is meer dan genoeg. Sceptici zullen misschien zeggen dat The Bake Sale in feite een platte remake is van pakweg Licensed To Ill of Paid In Full. Tja. Het is inderdaad zo oude school als de pest, maar de 21e eeuw is bij The Cool Kids onmiskenbaar aanwezig. Reed en Ingersoll ontmoetten elkaar via internet, alle songs op The Bake Sale werden eerder al gereleased via Myspace en hoe minimalistisch en back-to-basics de beats ook zijn: het is allemaal overgoten met een duidelijke hedendaagse elektronicasaus. Ik zou zeggen: ga eens kijken bij deze uitverkoop. Heerlijke gebakjes, als u het mij vraagt.


mij=XL / V2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top