Trip Fontaine – Dinosaurs In Rocketships

Trip Fontaine - Dinosaurs In Rocketships“Dinosaurs In Rocketships”, opmerkelijke titel voor een plaat. Dat zal dan vast wel geen gebruikelijke kost zijn, en inderdaad, dit Duitse Trip Fontaine is een opmerkelijk bandje. Na wat speurwerk op internet kwam ik erachter dat deze band een verleden heeft als dance-act, maar daar is op deze plaat werkelijk geen spoortje van terug te vinden, aangezien Trip Fontaine tegenwoordig gewoon (nou ja, “gewoon”) een gitaarband is die niet bang is hokjesdoorbrekend te werk te gaan. Posthardcore-gitaren, stuiterdrums, beatlesque samenzang, poppy deun’en, akoestische gitaren en hoekig gescheur, het komt allemaal voorbij op deze plaat. Soms zo haaks op elkaar dat je denkt met meerdere bands te maken te hebben. Opener annex introotje “The Howl” is met zijn gelaagde samenzang en akoestische gitaren erg indie richting The Shins, direct daarna gaan de post-hardcore remmen los en worden de meest hoekige riffs en drumpartijen losgelaten op de argeloze luisteraar. Vervolgens wordt er weer wat gas teruggenomen, maar komt er even later in de vorm van het enorm catchy “Shine On You Lazy Liaison” een werkelijk fan-tas-tische catchy dwarscore-song à la The Blood Brothers voorbij, wat mij betreft het absolute hoogtepunt van de plaat. Wat direct weer teniet wordt gedaan door een handvol minder geïnspireerde songs. In de basis hebben we dus te maken met een hele goede band, die echter dringend iets moet doen aan hun quality control. Want ze hebben het in zich, laat dat duidelijk zijn. Benieuwd hoe deze band zich verder gaat ontwikkelen.


mij=Redfield / Hardlife / Sonic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top