US Christmas – Eat The Low Dogs

us_christmas-eat_the_low_dogs.jpgPlaten van Neurot, altijd oppassen. De ene keer goed voor een lange, spannende muzikale trip, de andere keer onluisterbaar experimenteel en dwars. Deze vierde van US Christmas is wederom een geval van oppassen. De groep doet aan erg langgerekte trippy rock met sludgy invloeden, en haakt zo enerzijds aan bij bands als moderne Neurosis en High On Fire, en anderzijds bij oude seventies hardrock, blues en psychedelica. Grootste struikelblok bij deze band is de stem van de zanger. Deze kermt, schreeuwt en doet raar met effecten, wat soms perfect aansluit bij de naargeestige sfeer, maar net zo vaak ronduit storend werkt. Op de momenten dat hij zijn klep houdt is US Christmas namelijk erg genietbaar, helemaal wanneer ze bezig gaan met het opbouwen van spanningsbogen en ze het instrumentaal houden. Helaas komt de zanger er af en toe weer tussendoor en weet hij de spanning met zijn klaagzang weer onderuit te halen. Wat wel weer in het voordeel van deze band spreekt is het feit dat deze plaat live in de studio is opgenomen, wat een lekker eerlijke, natuurlijke sound oplevert. Mensen die van psychedelische sludge metal houden met een zekere tolerantie voor vreemde zang mogen dit best eens proberen.


mij=Neurot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top