VA – Sellaband Presents Refreshing Sounds Vol.1.

VA - Sellaband Presents  Refreshing Sounds  Vol.1.Vrijdag 15 augustus aanstaande viert Sellaband haar tweede verjaardag in Paradiso. Eerlijk is eerlijk, ik had nooit verwacht dat dit initiatief na twee jaar nog steeds up and running zou zijn. Het is nu zelfs zo dat bands die al best bekend waren zich ook aansluiten bij dit concept. Blijkbaar is het voor een band als Electric Eel Shock – niet de eerste de beste, maar zeker ook niet de laatste de slechtste – interessanter om via een inzameling onder gewoon klootjesvolk 50000 dollar bij elkaar te scharrelen om een cd uit te brengen dan om overgeleverd te zijn aan de releaseschema’s van de platenmaatschappijen. Jammer is alleen ook dat er zomaar pardoes bandjes verdwijnen. Zo had ik mijn geld op Trail gezet, maar zij verlieten begin dit jaar Sellaband omdat ze bij ‘concurrent’ Slice The Pie het beter deden en hun voorwaarden beter vonden. Wat minstens zo interessant is, is dat Sellaband blijkbaar ook voor grote merken een veelbelovend concept is. Op de verzamelaar die verschijnt ter ere van de tweejarige jongeling staat op de achterkant met koeienletters de naam Heineken gedrukt en ook Amazon is ondertussen een partner. Dat doen ze vast niet voor niets. Het niveau van deze verzamelaar ligt, ondanks dat het deels een herhaling van zetten is, net weer een stapje hoger dan dat van de vorige. Dat deze nieuwe opent met het Nederlandse Nemesea is niet zo gek. Zij zijn immers het succesverhaal waar het allemaal mee begon. Ster van deze tweede cd is echter de ‘Poolse Tori AmosJulia Marcell die in een vloek en een zucht de 50 mille bij elkaar had. En wie haar nummer “Night Of The Living Dead” hoort snapt dat. Vanzelfsprekend was ik te laat met inschrijven…


mij=Sellaband

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top