3rd Machine – Urban Madness

3rd Machine - Urban MadnessDat kom je toch niet vaak meer tegen. Niet doorgebroken metalbands die al een jaar of vijftien bestaan. Sowieso is een band als de pubertijd afgelopen is of de bandleden uitwaaien om te gaan werken of studeren al ten dode op geschreven, je hele leven loodzware metal blijven, dat zie ik helemaal zelden. 3rd Machine is dan ook geen uitzondering op deze regel, maar de bandleden spelen al wel sinds een jaar of vijftien samen in bandjes. Steeds onder andere namen, maar sinds 2006 onder de naam 3rd Machine. Wat gelijk opvalt aan Urban Madness, een ep met drie echte nummers en twee intermezzo’s, is het lekker vette metalgeluid. Hiervoor heeft de band Arno Krabman ingehuurd. Hij deed eerder productiewerk voor Autumn en runt nu Nienke de Jong uit die band gestapt is samen met haar de Graveland Studios. Keuze van Krabman is dus een goede zet geweest. Qua geluid is de band een lompere en loggere versie van Pain of Salvation gekruist met wat oudere Paradise Lost en het machinale van Rammstein. Een zwaar, donker stemgeluid en dikke lagen synthesizers dus. Ik vind niet alle klankkleuren van zanger John Ruiter even sterk, maar zijn normale zang en grunt zijn uitstekend. Gevoegd bij het prima songmateriaal van deze EP levert dit een verrassend sterke mix van progressieve rock, industrial en metal op.


mij=Eigen Beheer

9 Comments

 1. Peter

  3rd Machine is één van de betere “nieuwere” metal bands uit Nederland. Eindelijk weer een band die risico’s durft te nemen en uit het dicht getimmerde Metal hokje durft te stappen!!

 2. Peter

  3rd Machine is één van de betere “nieuwere” metal bands uit Nederland. Eindelijk weer een band die risico’s durft te nemen en uit het dicht getimmerde Metal hokje durft te stappen!!

 3. Erick

  het is nu wel weer ff later maar ben er nu bij ze geweest in de kade zaandam
  Ik moet zeggen het is echt lekker vet en iets wat je niet veel meer tegenkomt heb nu de cd van ze en die is zeker aan te raden
  En oh ja ze zijn met ze vijfen

 4. Erick

  het is nu wel weer ff later maar ben er nu bij ze geweest in de kade zaandam
  Ik moet zeggen het is echt lekker vet en iets wat je niet veel meer tegenkomt heb nu de cd van ze en die is zeker aan te raden
  En oh ja ze zijn met ze vijfen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top