Anti-Flag – The Bright Lights of America

Anti-Flag - The Bright Lights of AmericaSommige bands raken niet uitgepraat over oorlog en George W. Bush. Het Amerikaanse Anti-Flag. De achtste plaat uit hun koker staat er wederom vol mee. Gelukkig bevat The Bright Lights of America tevens nieuwe elementen. Zanger Justin Sane zegt zelf het volgende over de nieuwe cd: ‘Hij erg verschillend van het vorige werk. Het is een nieuwe stijl geworden, inclusief orkestinstrumenten en kinderkoortjes.’ Het oude punkimago is duidelijk stukken minder ruw geworden, zo zijn snelle korte nummers verruild voor vier volle minuten. Het schijfje is hierdoor bijna een uur geworden! Waarschijnlijk een bijkomstigheid van het tekenen bij major Sony Music. De muzikale omslag haalt zijn toppunt in “Wake Up The Town”, waarop Benjamin Kowalewicz meezingt. De zanger van Billy Talent is zeer populair bij de jeugd en ook Anti-Flag wil blijkbaar vissen in die vijver. Het album had een erg mooi debuut kunnen zijn van een nieuwe groep, maar van deze jongens mogen we meer verwachten. Na een paar luisterbeurten gaat het nieuwe masker Anti-Flag steeds beter staan, maar het hongerige gevoel blijft. Moeten we ons er bij neerleggen of is het uitstapje eenmalig? We zullen moeten afwachten. Zolang ze blijven toeren is dit alles zo erg nog niet.


mij=Sony

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anti-Flag – The Bright Lights of America

Anti-Flag - The Bright Lights of AmericaSommige bands raken niet uitgepraat over oorlog en George W. Bush. Het Amerikaanse Anti-Flag. De achtste plaat uit hun koker staat er wederom vol mee. Gelukkig bevat The Bright Lights of America tevens nieuwe elementen. Zanger Justin Sane zegt zelf het volgende over de nieuwe cd: ‘Hij erg verschillend van het vorige werk. Het is een nieuwe stijl geworden, inclusief orkestinstrumenten en kinderkoortjes.’ Het oude punkimago is duidelijk stukken minder ruw geworden, zo zijn snelle korte nummers verruild voor vier volle minuten. Het schijfje is hierdoor bijna een uur geworden! Waarschijnlijk een bijkomstigheid van het tekenen bij major Sony Music. De muzikale omslag haalt zijn toppunt in “Wake Up The Town”, waarop Benjamin Kowalewicz meezingt. De zanger van Billy Talent is zeer populair bij de jeugd en ook Anti-Flag wil blijkbaar vissen in die vijver. Het album had een erg mooi debuut kunnen zijn van een nieuwe groep, maar van deze jongens mogen we meer verwachten. Na een paar luisterbeurten gaat het nieuwe masker Anti-Flag steeds beter staan, maar het hongerige gevoel blijft. Moeten we ons er bij neerleggen of is het uitstapje eenmalig? We zullen moeten afwachten. Zolang ze blijven toeren is dit alles zo erg nog niet.

Continue reading“Anti-Flag – The Bright Lights of America”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top