Blowback – Morning Wood

Blowback - Morning WoodHoeveel zou je gedronken moeten hebben om te bedenken dat “Ochtenderectie” wel een goede titel voor je cd zou zijn? De Zweedse stonerbaasjes van Blowback hebben weliswaar braaf een boom op het hoesje gezet, maar ochtendbomen zijn nog steeds een onbekend biologisch verschijnsel. Gelukkig verkeren ze niet in permanente staat van dronkenschap, want de songtitels zijn wat subtieler. Ook niet onbelangrijk: de songs zijn samenhangend en strak, zij het dat het allemaal erg volgens de voorschriften van het genre is. Dat wil dus zeggen veel Kyuss, zanger Stefan die de zanglijnen van Ian Astbury goed kent en tot slot regelmatig uitstapjes naar het vroege Black Sabbath, zoals in het intro van “After The Sun”. Verrassen doet het dan ook geen moment, afgezien van het feit dat er plots drie livetracks aan het einde van het album opduiken. Twee van de drie zijn van songs die eerder in studioversies op het album staan, dus een cynicus zou kunnen concluderen dat ze materiaal tekortkwamen. Een optimist zou daarentegen opmerken dat de heren hun livesound ook in de studio vast hebben kunnen houden. Een hoogvlieger is dit Blowback niet, maar de kwalificatie ‘degelijk’ verdient het zeker.


mij=Record Heaven / Transubstans / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top