Boeijen Hofstede Vrienten – Aardige Jongens

Boeijen Hofstede Vrienten - Aardige JongensEen samenwerking tussen Frank Boeijen, Henk Hofstede en Henny Vrienten, dat mag toch wel een verrassende combinatie genoemd worden. Goed, Vrienten schreef al eens een nummer voor Boeijen en nam in 1991 met hem voor Boeijen’s album Wilde Bloemen zelfs al het mooie nummer “Het IJs” op, maar Henk Hofstede zou ik toch niet zo snel met deze twee in verband brengen. Laat staan dat Henk óók nog eens in het Nederlands zou gaan zingen. Toch bleken Vrienten en Boeijen met Hofstede ook al eens met Hofstede samengewerkt te hebben voor diens project De Nacht. Nu is er met Aardige Jongens dus een heel album van het drietal. De rollen zijn netjes verdeeld. Alle drie hebben ze vier nummers geschreven, en alle zingen ze ongeveer evenveel. En ik ben, ondanks dat ik de (solo)albums van de drie heren zeer kan waarderen, toch nog aangenaam verrast door het resultaat. Sterker nog, ik vind het een van de leukste Nederlandstalige albums die ik de laatste tijd gehoord heb. Juist door die schrijvende bijdragen van alle drie is Aardig Jongens een hele afwisselende, levendige en bovenal spannende plaat geworden. Toch viel me op dat ik bij het afvinken de liedjes van Vrienten en Hofstede net iets prefereerde boven die van Boeijen, al kan dat een kwestie zijn van smaak. Zijn afsluitende “Wachten op een vriend” is toch ook erg fraai. Maar de kracht van Aardige jongens zit hem juist in die momenten waarop het drietal elkaar afwisselt, aanvult en samen zingt. De stemmen van Boeijen, Hofstede en Vrienten blijken geweldig bij elkaar te passen en prikkelend te werken. Fraaie voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld “Bleekwater”, “Glazen Hart” en – al is het heel subtiel – in “Ik dwaal, U wacht”.


mij=Universal

2 Comments

  1. Franklin

    Gisteren naar het concert in ‘s-Hertogenbosch geweest en dat was werkelijk geweldig. Samen stralen ze plezier uit en voel je dat er een brok ervaring op het podium staat. Echt theatergevoel. Het is gezellig en de afwisseling tussen de zang van de heren en de typen van liedjes zorgt ervoor dat de avond voorbijvliegt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top