Death Vessel – Nothing Is Precious Enough For Us

Death Vessel - Nothing Is Precious Enough For UsHet zal je maar gebeuren dat je als volwassen kerel nog steeds niet de baard in de keel hebt. Ben je mooi klaar mee. Joel Thibodeau, de man achter Death Vessel, heeft er geen moeite mee. Sterker nog, hij heeft er zijn handelsmerk van gemaakt. Zijn traditionele folkdeuntjes en bizarre sopraanstem hebben hem zelfs een deal bij Sub Pop opgeleverd. Op dit label verscheen vorige maand Nothing Is Precious Enough For Us, de opvolger van debuut Stay Close uit 2005. Thibodeau’s liedjes mixen folk, americana en indie en zijn sterke, afwisselende composities. Maar zijn stem blijft wennen. Bij het eerste nummer overheerste bij mij vooral de verwondering, vervolgens werd het toch wel genieten van de bijzondere sfeer rondom zijn muziek. Nummers als “The Widening” en “Exploded View” zijn ijzersterk, maar toch trad er bij mij tegen het einde van de plaat een zekere irritatie op door de aanstellerig hoge zang. Joel Thibodeau is een hele rare vogel met een enorm talent maar je moet wel tegen Thibodeau’s stem kunnen om Nothing Is Precious Enough For Us echt te kunnen waarderen.


mij=Sub Pop / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top